Današnji sestanki, predavanja in predstavitve preko Zoom-a

Zoom je dandanes najbolj uporabljena zadeva, ko pride do kakih sestankov šolskih predavanj, dogodkov in podobno. Kjerkoli je planirano veliko število ljudi se najverjetneje uporabi Zoom. Zadnji dve leti zaradi kovida, je bil Zoom zelo uporabna zadeva. Ljudje se nismo smeli družit in edini način, kako bi lahko videli drug drugega med kakšni predavanji ali podobno, je bil preko Zoom-a.

Zoom se tudi uporablja, kadar je nekdo odsoten in nikakor ne mora priti na sestanek. Sestanek se poveže preko Zoom-a, kjer se doda odsotne osebe in sestanek lahko nemoteno in s čim višjo prisotnostjo poteka dalje. Tako so prisotne osebe, ki so tam hkrati pa tudi osebe, ki so odsotne. Preko Zoom-a se da tudi govoriti, kar pomeni, da lahko vedno dodamo kako pripombo ali komentar in se ne počutimo spuščeni. Enako lahko sodelujemo kot ostali, ki so v živo tam.

Zadnji dve leti so predavanja za šolarje, dijake in študente skoraj celo šolsko in študijsko leto potekala preko Zoom-a. poslušali so predavanja, si delali svoje zapiske, in prejemali ustne in pisne ocene preko Zoom-a in od doma. Lepo doma v svoji sobi, kar je proti koncu drugega leta postalo že zelo nadležno. Šolarji, dijaki in študenti so bili praktično po cele dneve doma v sobi za računalniki. Šola in predavanja po navadi potekajo več ur, mora so imeli vmes kakšen eno urni odmor, ampak pouk je več ali manj potekal do kakšne druge ali tretje ure popoldne. In kaj potem? Potem pa še pride domača naloga, učenje, pripravljanje na ustna ocenjevanja, teste, kolokvije ali izpite.

Današnji sestanki, predavanja in predstavitve preko Zoom-a

Zdaj so se stvari vrnile dokaj v neko normalnost. Šole in faksi so spret odprti. V primeru, da nekdo zboli, ostane doma. Nekatere šole omogočajo tudi to da se predavanja posnamejo in dajo na Zoom, da jih tudi odsotni lahko spremljajo. V primeru, da zboli učitelj ali profesor, predavanje po navadi odpade ali pa profesor predava preko Zoom-a od doma. In tako niso v zaostanku s snovjo, ki jo je potrebno predelati.

Zoom je zelo uporabna in priročna zadeva. Je pa bilo obdobje, ko je bil Zoom tudi kar nadležen, saj smo morali biti konstantno doma in na Zoom-u.