Pritožb ne smemo ignorirati ampak se z njimi soočiti

Ko dobimo neko pritožbo, se moramo najprej vprašati zakaj je do te pritožbe sploh prišlo. Zavedati se moramo, da pritožbe ne pridejo kar tako, vedno je nek razlog v ozadju. Res je, da nekateri dajejo pritožbe le zaradi pozornosti in dejansko ni nič narobe. Take pritožbe se lahko ignorira.

Ko pa gre za pritožbe, kjer so v ozadju dobri razlogi zanjo, pa je treba malce globje pogledati zadevo. Ko dobimo pritožbo, odreagiramo pozitivno. Pritožbe ne smemo zanikati, ampak jo sprejeti in popraviti to kar je sprožilo pritožbo. Ko se nekdo pritoži in pove kaj je narobe, se lahko z osebo pogovorimo in ugotovimo kje je dejansko problem in ga poskusimo rešiti. Osebi , ki je dala pritožbo se seveda opravičimo in smo do nje prijazni. Oseba je dala pritožbo z razlogom in ne zato, da bi bili nesramni, zato tudi mi ne smemo biti nesramni ampak pritožbo sprejeti in popraviti.

Pritožb ne smemo ignorirati ampak se z njimi soočiti

Vse pritožbe niso slabe pritožbe. Treba je z njimi ravnati, kot neki nasveti ali predlogi za izboljšavo in ne dejansko kritika nad našim delom. Zveni že tako, kot neka kritika, ampak je samo pomoč, ki nam pomaga odkriti problem, ki ga mi morda nismo zaznali prej in to seveda takoj popravimo in se s tem tudi zelo izboljšamo.

Tisti ki pa dajejo pritožbe samo zaradi sebe in za svojo pozornost, je potrebno z njimi še vedno ravnati lepo. Ne smemo biti nesramni, ampak jim damo vedeti da pritožbo sprejmemo in da se bomo izboljšali. Ko gre ta oseba stran pa pritožbo enostavno zavržemo. Take pritožbe, ki jih dajejo taki ljudje, sploh nimajo nobenega smisla in dejansko ne prikazujejo nobenega problema, gre le za neke nesmiselne stavke, ki jih lahko ignoriramo brez slabe vesti. Ko dobimo neko konkretno pritožbo, se moramo njej posvetiti in jo čim prej popraviti, da se pritožba ne ponovi več.