Samo še pohištvo mi manjka, po tem, ko so notranje žaluzije napeljane

Ko so bile notranje žaluzije končno nameščene, sem se lahko podala na lov za pohištvom. Veliko sem imela že oglednega, vse, kar sem potrebovala, je bilo, da izberem tisto, kar mi bo najbolj všeč, kar pa v večini že vem. Le za zadnjo potrditev bom ponovno obiskala trgovine, da se odločim dokončno, ko bom poleg izdelka, ker bo tako odločitev najbolj prava.

Še dobro, da so bile notranje žaluzije tako hitro izbrane in da je bilo tako malo dela s tem, da so bile zmontirane. Ne morem verjeti, da se tudi tako velike notranje žaluzije lahko tako hitro dobijo in so v enem dnevu postavljene na oknih. Si bom prestavljala, da je tudi pri ostalih stvareh tako. Na srečo mi bodo vso pohištvo znosili gor delavci in tudi vse bodo postavili, tako, da ne bom imela skoraj nič dela s tem. Tako ali tako ne vem, kako bi lahko bilo pravzaprav drugače. Mojih petdeset kil težko, da bi lahko karkoli od tega dvignilo, pa tudi če bi bila še en oseba, ki bi mi pomagala.

Jaz definitivno ne bi bila dobra oseba za kakršnakoli težja fizična opravila. Imam druge kvalitete za opravljanje drugih del, ki me veselijo in čisto v redu je tako. Moje delo bo prišlo na vrsto po tem, ko bom urejala dekoracijo v celotnem stanovanju. Tisto delo bo bolj meni pisano na kožo in prav veselim se tega. No, zaves najverjetneje ne bom jaz dajala na okna, ker so enostavno previsoka okna. Tudi za to bo moral nekdo poskrbeti, kakor je poskrbel za notranje žaluzije, ker bi verjetno polomila tako okno, kakor nastavek za zavese. Morda se mi samo zdi, da je to nevarno, ampak vsekakor nisem usposobljena za takšno delo in zato se ga bom raje izognila. Verjetno bom najela kar tiste delavce, ki so mi montirali notranje žaluzije na ta velika okna.

Samo še pohištvo mi manjka, po tem, ko so notranje žaluzije napeljane