Kemoterapija je nekaj, kar ti lahko reši življenje

Imam zelo dobro prijateljico, s katero se zelo pogosto dobivam. Spoznali sva se sicer v srednji šoli in takrat sva bile res vsak dan skupaj. Potem pa sem se jaz preselila na Obalo in stiki so se malce zmanjšali. Še vedno sva seveda vztrajali in se videvali vsaj enkrat na mesec. Vedno sva šle na kavo v isto kavarno in si povedali vse, kar je novega. Nekaj časa nazaj sva šle na kavo in tista kava je bila res neprijetna. Videla sem, da nekaj ni v redu in da mi prijateljica nekaj skriva. Vprašala sem jo seveda, kaj je in najprej ni vedela, kako bi mi to povedala.

Kemoterapija je nekaj, kar ti lahko reši življenje

Tisti dan sva morale spiti kar 2 kavi. Po prvi kavi se je končno odprla. Potem so naročile drugo kavo in zgodba se je pričela. Najprej mi je omenila kemoterapija. Seveda sem se te besede zelo ustrašila, a sem se zavedala, da je za raka zelo pomembna. Rekla mi je da je pred kratkim izvedela da ima raka, a hvala bogu je še na začetni fazi. Kemoterapija je bila še vedno pomembna, ali je zelo pomembno, da se tega reši. Ko sem jo vprašala, kakšne izkušnje ima in kako vpliva nanjo kemoterapija mi je povedala nekaj, kar me je presenetilo.

Rekla mi je, da nanjo sicer kemoterapija res ne vpliva tako slabo. Dober odnos ima s kemoterapijo ravno zato, ker ve, da služi temu, da te ozdravi. Če imaš nekako dober odnos, kemoterapijo, te ta ne bo tako močno motila. To so bile njene besede, ki so me zelo presenetile. Šele takrat sem se nekako zavedala, da je res to, da je kemoterapija tam zato, da ti pomaga. Kemoterapija je res zelo pomembna in zelo sem vesela, da je moja prijateljica hitro ugotovila, kaj je narobe. Sedaj vem, da bo v redu. Sedaj se slišiva vsaj enkrat na teden in vedno mi pove kakšno novo dobro novico. Za te novice sem seveda zelo vesela.